Peugeot 308 de dizellendi, otomatikleşti



Peugeot’nun son gözdesi olan C sınıfındaki modeli 308, dizel motorunda da otomatik keyfi sunmaya başladı. 6 ileri otomatik vitesli dizel 308, Türkiye’de 39 bin 270 YTL’lik tanıtım fiyatıyla satışa sunuldu.

Türkiye pazarında henüz sadece 5 ay önce satılmaya başlanan yeni 308, bu yeni versiyonuyla modern ve kullanışlı bir otomobil arayanların yanında ekonomik ancak kullanım rahatlığına sahip araç arayanları da memnun etmeyi amaçlıyor.

Kulakçıktan vites değişimi
110 HP’lik 1.6 lt dizel motorla donatılan yeni “308 1.6 HDI Auto6R”, aynı zamanda manuel kullanıma da olanak tanıyan 6 ileri ve akıllı bir otomatik şanzımanla donatılmış. Nitekim bu vites kutusu, kullanıcısının sürüş stilini ve yol koşullarını analiz ederek, bunlara uyum sağlayabilen özel bir elektronik kontrol ünitesine sahip. Manuel vites değişimiyse, direksiyonun yanındaki kulakçıklardan gerçekleştirilebiliyor.
ESP (Elektronik Denge Programı) ve yokuş aşağı kaymaları önleyen “Hill Holder” sistemlerinin standart olarak sunulduğu 308 1.6 HDI Auto6R versiyonu, fabrika verilerine göre 100 km’de 4.7 lt karma yakıt tüketimine sahip. Araç, şehir dışında saatte 90 km sabit hızla, 100 km’de 4.1 lt tüketiyor.

İki farklı donanım paketiyle satışa sunulan aracın “Comfort” seçeneğinde Hill Holder, ESP, ASR, ABS, klima, ön ve yan hava yastıkları, CD çalar standart. “Premium”da bunlara ek olarak çift bölgeli otomatik klima, elektrikli katlanan yan aynalar, yağmur ve far sensörü, MP3 uyumlu CD çalar, torpidoda portatif MP3 bağlantı soketi, araç içi parfüm sistemi mevcut.

Hiç yorum yok: