Son Model Otomobiller Basina Tanitildi



Bu yıl 110. yılını kutlayan Paris Otomobil Fuarı, basına kapılarını açtı. 4 Ekimde açılacak fuara, 25 ülkeden 362 firma katılıyor. İşte son modeller:

Frankfurt Otomobil Fuarı ile dönüşümlü olarak gerçekleştirilen ve 4 Ekim 2008 tarihinde otomobil meraklılarına kapılarını açacak olan fuara, 25 ülkeden 362 firma katılıyor.

Basın açılışı bugün gerçekleştirilen fuar, 4-19 Ekim 2008 tarihleri arasında ziyaretçiler tarafından görülebilecek.

Fuarda bu yıl, 90'ı aşkın modelin dünya tanıtımı gerçekleştirilirken, yeni modellerin yanı sıra sıra dışı konsept modeller de sergileniyor.

Paris Otomobil Fuarında dünya tanıtımı yapılacak otomobiller arasında, Renault Laguna Coupe ve Megane Coupe, Toyota Avensis, Porsche 911, Peugeot 308 CC, Maserati Quattroporte, Land Rover Freelander 2, Kia Soul, Hyundai I20, Honda Accord, Ford KA, Ferrari California, Citroen Hypnos gibi modeller bulunuyor.

2006 yılında 100 ülkeden 11 bini aşkın gazetecinin katılımıyla gerçekleşen fuarda bu yıl farklı etkinlikler de yapılacak.

Özellikle elektrikli otomobiller ve yeni otomotiv teknolojileri üzerine odaklanılan Paris Otomobil Fuarında, "Dünyadaki Taksiler" konseptli özel bir bölüm de yer alıyor. Bu bölümde 20 şehirden 40 taksi, meraklıların ilgisine sunuluyor.

RENAULT, YENİ MEGANE HATCBACK VE COUPE İLE LAGUNA COUPE'Yİ TANITTI

Renault, yeni Megane Coupe ve Hatcback ile Laguna Coupe'yi Paris Otomobil Fuarında tanıttı.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, fuara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Megane'ın, yeni modelleriyle dünyaya yeni yüzünü gösterdiğini söyledi.

Megane Hatcback ve Coupe ile Renault'un daha iddialı olacağını kaydeden Aybar, Megane ailesinin 1995 yılından bu yana dünyada 8,5 milyon adet sattığını hatırlattı.

Aybar, Megane'nin halen birçok ülkede kendi sınıfında liderliği elinde bulundurduğunu söyledi.

Renault'un çevreci yaklaşımlarına dikkati çeken Aybar, Renault'un insana değer veren çizgisiyle çok özel otomobiller üretmeye devam ettiğini, sıfır karbondioksit emisyonuna ilişkin de fuarda önemli ipuçları gördüklerini anlattı.

Fuarda dünya tanıtımı gerçekleştirilen Lagune Coupe'nin de sürüş kolaylığı ve emniyet açısından önemli yenilikler getirdiğini belirten Aybar, aracın, konsept olarak sağlamlığı ve güvenli sürüşü ön plana taşıdığını bildirdi.

Türkiye'de üretilen Clio Grand Tour'un ise fuarda önemli bir çıkış yaptığını dile getiren Aybar, aracın Avrupa pazarında çok tutulduğunu, bunun da kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

-FİNANSAL ÇALKANTILAR VE TÜRKİYE PAZARI...-

İbrahim Aybar, dünyada yaşanan finansal çalkantıların, Türkiye otomotiv pazarına etkilerine ilişkin olarak ise şunları kaydetti:

"Ben bu tür dünya krizlerini, Türkiye için fırsat olabilir diye değerlendiriyorum. Nitekim Türkiye'nin iç pazar dinamiği ile dışardaki düşüşü telafi edebileceğine inanıyorum. 2009, bunu yaşayacağımız bir yıl olacak. Türkiye'de lanse edilecek yeni modellerle, ulaşılacak müşteriler var. Yeter ki faizlerde önemli artışlar yaşanmasın, kredilendirme imkanı devam etsin ve ürünler yine alınabilir fiyatlarda olsun. Otomobil alımını teşvik edecek yöntemlerin pazarda hakim olması lazım."

-RENAULT'UN FUARDAKİ YENİLİKLERİ...-

Renault'un dünya tanıtımı yaptığı yeni Megane Hatcback ve Coupe'nin iç mekanlarında ergonomi ve konfora öncelik veriliyor.

Yeni Megane, hidrolik park freni, sürücü araçtan uzaklaştığında kapıları otomatik olarak kilitleyen eller, serbest anahtar ve motor çalıştırma kartı gibi donanımları üst sınıftan devralırken, aynı zamanda özel tasarımlı "3D Sound by Arkamys" audio sistemi de ilk kez bu iki modelde kullandı.

Renault, fuarda yarınların ulaşım biçiminden ipuçları veren yüzde 100 elektrikli kavram model Z.E Concept'i de tanıttı. Z.E Concept 226 Nm tork ürüten 70 kW'lik bir elektrik motoru ile lityum-ion akülere sahip.

Renault, fuarda ayrıca "Kangoo be bop" ve üst gam kavram modeli "Ondelios"u da sergiliyor.

ALFA ROMEO VE ABARTH ÜST YÖNETİCİSİ LUCA DE MEO: KRİZ BEKLEMİYORUZ

Alfa Romeo ve Abarth Üst Yöneticisi (CEO) Luca De Meo, bir kriz beklemediklerini, olsa da güçlü önlemleri bulunduğunu söyledi.

De Meo, Paris Otomobil Fuarında gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan finansal gelişmeler konusunda gelecek yıl bir kriz beklemediklerini ifade etti.

"Olsa da güçlü önlemlerimiz, silahlarımız var" diyen De Meo, Alfa Romeo ve Abarth'a ilişkin planları bulunduğunu anlattı.

Alfa Romeo'nun artık Avrupalı bir marka haline gelmeye başladığını dile getiren De Meo, özellikle Alfa Mito ile önemli bir başarı elde ettiklerini söyledi.

Alfa Romeo'nun yılda 130 bin satış rakamına ulaştığını, Mito'nun da özellikle kriz döneminde kendileri için bir şans olduğunu dile getiren De Meo, gelecek yıl Alfa 147'nin yerine 149'un geleceğini, yeni modellerin ismi konusunda ise rakamlar yerine kelimelerin kullanılmasından yana olduğunu dile getirdi.

Alfa Romeo'nun aynı zamanda bir kompakt SUV model planı da bulunduğunu belirten De Meo, bu konuda çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

De Meo, Alfa 159'un ise markanın amiral gemisi olduğunu, bu modelin teknolojisinin geliştirilmesinin önemli olduğunu anlattı.

Luca De Meo, Alfa Romeo'nun güzel otomobiller yaptığını, aynı zamanda karlı olmayı da amaçladığını söyledi.

Bayilerine de para kazandırmak istediklerini belirten De Meo, yenilikçi modellerle bunu yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Hiç yorum yok: